Evés - rágás

 2011.01.04. 20:11

Na, most elmondanám, hogy Lili eszik, rág. Nem ám úgy, hogy csak ezt vagy azt, hanem lényegében mindent (illetve egyre többfélét), gyönyörű mozdulatokkal rág: sonkát, banánt, zsemlét, kenyeret, krumplit, sütit. Ez már evés a javából.

És ez köszönhető az ABA terápia elvének, a terapeuták állhatatosságának, kreatívitásának, vagányságának (különösen Nóra kezdeti határozott, ámde türelmes magatartásának), a mindennapos segítségnyújtásnak, amit tőlük kaptunk,  és a fokozatos szoktatásnak. Ha mást nem is értünk el, már ez megérte: a pénzt, az energiát,  lelki támaszt. Lásd étterembe lehet menni nagyobb balhé nélkül. És szerencsére mást is elértünk. Csak összehasonlításkét mondom, az ilyen masszív evésprobléma, ami Lilinek volt: teljes elutasítás, hisztéria, köpés, öklendezés szilárd étel közeledésekor vagy sehogy vagy csak hosszú-hosszú évek alatt kezelhető a szokásos eljárásban: vagyis heti egy tanácsadás a szülőnek, Dévény-szájmasszázs, szülői próbálkozások. Ehhez képest a másfél év szinte elrepült.

Címkék: fejlődés evésterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr552560896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

O.Rozalia 2011.01.28. 14:39:39

Maribu!
Legyszives irjad meg, hogy kell e fizetni az Aba terapiaert, es mennyit? Es hogy hany alkalommal kell menni hetente. köszönöm elöre is.

marubi 2011.01.28. 14:45:12

Azon múlik, hogy az óraszám mennyi. Írj vagy hívd fel őket, és tájékoztatnak az árakról szerintem. www.abakozpont.hu/html/elerhetosegeink.htmlVagy emailben én is megírom, nem érzem magam feljogosítva, hogy kitegyem az internetre.

O.Rozalia 2011.01.28. 16:04:19

@marubi: en se ide az internetre gondoltam, hogy irjal arat, ha tudsz, hanem az e-mail cimemre, ha lehet.
A linkre rakattintva nalam 404-s EROR van, tehat nem hasznalhato.

O.Rozalia 2011.01.28. 16:06:56

Ha nem szeretnel e-mailomra küldeni, akkor milyen cimen kell öket megkerdeznem, ha nem tudok telefonalni? köszi
süti beállítások módosítása