Pairing

 2009.02.20. 23:03

Elkezdtek jönni a terapeuták a pairing-re. Eleinte igen nehezen elképzelhető volt, hogy mit is fognak csinálni, de a tréning másnapján Kriszta átküldött további magyarázatot, és így teljesen érhetővé vált számomra is, hogy mi történik ilyenkor. Játék lényegében, sok-sok felajánlással a terapeuta részéről, és kreatív továbbjátszással. Ez a része kicsit floor time-os. Például felemelik Lilit, hogy válasszon játékot, és akkor azt leveszik és azzal játszanak, de nem feladatszerűen, csak, ha Lili is úgy akarja, hanem bárhogyan, ami számára izgis. Ha jól értem a mand trainig is kb. ez lesz, csak akkor mutatnia kell az elején a jelet, persze segítséggel (promt-tal eleinte).Az a lényeg, hogy a terapeuta ilyenkor ad, mindenfajta elvárás nélkül. Furcsa, mert kevéssé struktúrált a későbbi terápiához képest.

Nagyon lelkesek a terapeuták, és különösen akkor jöttek igazán bele, amikor ma egyedül hagytam őket. Lili felhangosodó hangjaiból és a sikolyaikból hallottam, hogy nagyon jól érzi magát. A lányok pedig énekelnek neki és úgy látom, hogy élvezik az egészet. Kriszta meg tényleg jó mester, mert olyan a személyisége, amire könnyű belelkesedni: nagyon pozitív, ritka Magyarországon az ilyen eleve, de közben tök komoly, nem felszínes csöppet sem, határozott is, koncepciózus, összeszedett, és nagyon jó ráérzései vannak. Liliről mindent megjegyez, amit valaha egy félszóval említettem.

Címkék: játék jel terapeuta mand pairing prompt floor time

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr72955754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FKriszti77 2013.03.27. 16:52:44

Kedves marubi!

Ne haragudjon, hogy így ismeretlenül zavarom. 4 éves autista kisfiam van, sajnos vidékiek vagyunk így korlátozottak a lehetőségek nagyon. Szeretném megkérdezni, hogy hol tudok ABA terapeutát találni vagy legalább egy részletes leírást a módszerről? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
süti beállítások módosítása