Decemberi Lilike

 2010.12.14. 20:45

Rég volt, hogy írtam volna, és igen a jelenlegi munkás hétköznapjaimban nehezen fér bele az írás. De azért írok Liliről, mert érdemes.

Elég jókedvű, mostanában nagyon hosszú és szép szemkontaktusai vannak. Egész szépen lekommunikál dolgokat, pl. kanál napirend átadása vagy hűtő ütögetése éhség esetén (ami nem ritka mostanság). A PECS használata elég jól megy, sok képet odahoz már egész messzire is, van, amit meg kettőből is kiválaszt. A feladatokban van némi haladás, bár ezek a párosítósak továbbra is lassan mennek. Az elején mindig jól megy, ahogy aztán növeljük a kérhető képek számát (pl.5-ből 1-nél), a dolog leromlik. A hangok továbbra sem az igaziak, bár mand (kérés) helyzetben, amire motivált, az egész jó.

A szenzoros igényei továbbra is elég erősek. A kaja hullámzó, de ma például láttam, hogy gyönyörűen megevett egy zsemlét a Koraiban, meg a lányok is beszámoltak kiflikről, szalámis kenyerekről. Azzal is az van, hogy terápiás óraszám hiány miatt, meg új terapeuták miatt sokszor nem gyakoroltuk, így kicsit elutasítóbb lett, meg persze mi sem nyomattuk eléggé hétvégén sem. Szobatisztaság fiziológiailag jó, vagyis kevés a baleset, kb. heti 2-3, de a jelzés még mindig nem túl sűrű.

Címkék: kommunikáció program kérés szobatisztaság napirend pecs terapeuta mand vokalizáció szemkontaktus evésterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr912516254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása