Mostanában

 2010.06.13. 15:25

Juj, de kevés időm van írni. Már múlt héten feljegyeztem egy-két cuki dolgot, de a munkám beindult eléggé, ezért azt sem volt időm leírni. Most leírom. Az például nagyon kedves, amikor a kaviccsal játszott egy parkban, és a szájába akarta venni, én ilyenkor alapban mindig letiltottam ezt neki. De megfigyeltem, hogy Márti is játszik kaviccsal, csak ő nem szájbavesz, hanem pakolgatja őket. Mutattam Lilinek, hogy ő is csak pakolgassa, és erre tejesen vevő volt, onnantól kezdve pakolgatta ő is. Jó, hogy átalakítani is lehet viselkedést, nemcsak blokkolni.

Az is édes volt, ahogy utcán Márti kezdeményezésére rövid ideig fogták egymás kezét és Lili hagyta. Meg az is, ahogy ugyanabban a parkban, mert nem volt wc-zési lehetőség, akkor bepisilt végülis, de a fűben ülve legalább és nemcsak úgy. A parkban ügyesen teljesített kéréseimet, odament a fához, kis segítséggel kidobott valamit  a kukába stb. Ilyenkor persze ügyesebb, mint sima feladathelyzetben sokszor.

A wc egyébként alakul, van 2-3, néha 4 baleset, de szépen, sokat pisil wc-be. Persze szegénynek most mandulagyulladása van, így csak fekszik és sokat sír. (Ilyenkor nehéz igazán a nem kommunikáló gyerekkel). De a kapcsolatnak, az éneklésnek így is örül. PECS-ben is ügyi.

Ételfronton pedig az van, hogy vannak ételek, amiket megeszik úgy, hogy csak villával vannak összetörve. Kekszet továbbra is általában eszik, ezt szépen el is rágja. Volt pár nap, hogy csokit is evett, aztán azt már nem. De azt is rágta, nemcsak nyammogott rajta.

Most biztosan nem fogok tudni írni kb. 2 hétig, mert a kicsivel leszek külföldön, de ABA-ben viszont okosodás várható, mert meglátogatom ezt, (Éva régi munkahelye), és talán ezt a sulit is. Meg persze jönnek a szuper megerősítők is az Újvilágból.

Címkék: játék szobatisztaság utánzás önellátás evésterápia generalizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr382078561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása