Összehasonlítás

 2011.01.02. 21:26

Tavaly karcsony előtt jártunk egy étteremben, ahová ma is elmentünk. Így objektíven összevethető Lili viselkedése az egy évvel ezelőttivel.

Tavaly: nem evett, csak somlóit. Nem maradt az asztalnál, hanem folyton a karácsonyi díszítésként szolgáló égőket rángatta. Tavaly eldobálta az összes játékot, és pelenkában volt.

Idén: megevett egy felnőtt adagnyi,  nagyon enyhén összenyomott töltött káposztát. Belőle nagyon kevset vett ki a szájából. Többször ült az asztalnál, mint nem, és az evőeszközökkel játszott. A játszósaroknál most is dobált, de választott kedvére való játékot, amivel elvolt egy darabig. Háromszor volt a wc-n, igaz, nem pisilt, csak utána otthon. De baleset sem volt. Csak egyszer kellett visszatartani az égőktől, egyébként csak nézte őket. Elégedettnek tűnt, és nem volt semmi megütközést keltő a viselkedésén. Igaz, az öltöztetés kissé macerás volt, de nem annyira, mint a húga esetében.

Plusz hírek: újabban belemászik emberek ölébe, és bújik. Szépen és hosszan kontaktál ilyenkor, pld. hosszú szemkontaktussal. Egyre szebben jelez, leggyakrabban a napirendet használja erre, mert úgy tűnik, hogy azt nagyon érti. Wc képet is 1-2 naponta egyszer kb. átadja, majd pisil. Ha rászólunk, megáll, egész gyakran odajön. A héten tésztát evett, szájával szívta a tésztadarabokat.

Címkék: kommunikáció kérés fejlődés szobatisztaság napirend beszédértés önellátás evésterápia generalizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr742555180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása