Nem az igazi

 2010.01.17. 22:45

Sajnos most már negyedik napja rögtön kijön az ágyból, és csak 10 körül alszik el. Úgy tűnik mégsem a tsmst a ludas, mert most már a lecsengő fázisban vagyunk, illetve ma volt az utolsó ebből a tréningből. Persze meglátjuk, hogy mi lesz utána, de most úgy tűnik, hogy megváltozott bioritmus áll a háttérben. 5-6 körül álmos, aztán 8 és 10 között nem. És ma már reggel is álmos volt, mert nyilván nem elég neki a napi 10 óra alvás összesen. Ráadásul gyakran együttjár ez a felpörgés agresszióval, csíp, karmol, tép. Sajnos ez ma napközben is volt.

Az is aggasztó, hogy egyáltalán nem hajlandó ujjal mutatni, illetve nagyon ritkán (pedig ezt tök jól tudta egy időben) a hol a kérdésre ritkán koncentrál és alapdolgokat is elfelejtett: hol a fejed sem megy mindig, pedig korábban az összes testrésze szépen megvolt; ugyanígy a szobában levő tárgyak megmutatása is nehézséget okoz, illetve az egyes dolgok leutánzása is nehezen megy. Olyan, mintha egyszerre kb. 3-4 mozdulatat tudna utánozni és minden héten váltakozik, hogy mit. Nagyon rossz ez a visszafejlődés. Reménykedem, hogyha sokat gyakoroljuk elmúlik, de egyáltalán nem biztos, hogy csak ettől függ. A szájbavevés is nagyon intenzív most.

Ami jó, az a szavak utánzása, a spontán kommunikáció sem rosszabb, mint volt, de nem is jobb talán. A szemkontaktusa szép továbbra is. Egyes örömteli szociális gesztusai is biztatóak, metrón felülről  megpusziltam a homlokát és erre felnézett és rámmosolygott-egyszerű dolog, de nem nála, legalábbis eddig. A tact (megnevezés) is javult a sok gyakorlástól. És négykézláb járva egyszer spontán is mondta, hogy vau vau. Beszédértésése is vegyes, sokszor a gyere ide sincs meg, máskor bonyolult kéttagú utasítás is simán megy.

Címkék: kommunikáció szavak szociális utánzás szemkontaktus beszédértés tact

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr821680773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása