Az újdonságok az, hogy nagyon bújos lett. Ez alapvetően jó, de van egy szorongásos része is, mintha félne ilyenkor, és belénk kapaszkodik, nem tudom, hogy mitől is fél. Gyöngyi azt mondta, hogy valami korábbi félelmetes dologra emlékezteti a félelemteli helyzet. Jó lenne rájönni, hogy mi az, de nem biztos, hogy megfejthető.

Amit korábban el sem tudtam képzelni róla viszont, hogy úgy tűnik kényelmetlenül érzi magát új helyszíneken. De, ha vannak ott jó dolgok, tárgyak, akkor csökken a kényelmetlenség. Túl sok új ingert kell feldolgozni vajon és ez megerőltető? Olyan nehéz lehet ez az ingerfeldolgozási probléma. Ma is például tök szépen motorozott volna, amit tök jól tanulgat, de mindig fel kellett néznie egy látvány vagy egy hang miatt, ami rögvest elterelte a feladattól.

Bárhogyan is nézem kezd egyre típusosabb lenni: egyre gyakrabban viszi a kezünket egy-egy dologhoz, nyafisabb, félősebb, ragaszkodóbb. Persze így nehezebb az élet, de mégis jobb, mint amikor az volt az ember benyomása, hogy se minket, sem másokat, sem a helyszíneket nem veszi észre és minden mindegy neki. És azért most sem súlyos. Sokat örül, pörög, amit főként ugrálással jelez, néha azért hangoztat is egy-egy szót. Ma a kádban iszonyú édesen tologattunk egymásnak egy nagy hajót és közben vigyorogva nézett rám, ami azért élménymegosztás kezdemény.

Ma voltunk bölcsiben is, de még csak megbeszélni, hogy 2 hét múlva megyünk, illetve megy Nórával Lili, és megmutatja Éva, hogy mit kell tenni. Nagyon kedves volt mindenki, sőt Lili az új stílusának megfelelően megölelte a gondozónőt. Olyan kis cuki az a sok kisméretű ágy és kis székek, asztalok. Tiszta "Hófehérke és a hét törpe" hangulat.

Eddig azt gondoltam, hogy nem adok H1N1 elleni oltást Lilinek, mert habár szinte egyedüli szülőként nem folytatok sem homeopátiát, sem diétát, sőt, nem is hiszek abban, hogy egy oltás autizmust okozhat, de az ember annyit olvas erről, hogy kialakul az előítélet az oltásokkal kapcsolatban. Most viszont elgondolkodtatott a bölcsi helyzet, hogy mégsem lenne jó, ha lebetegedne egy járványügyi helyzetben, pláne a sok ABA alatt. Lehet, hogy megkérdezem a gyerekorvost, hogy mit tartalmaz az oltás, mert, akkor meglehet állapítani, hogy van-e mitől tartani vagy sem. Ennek kapcsán rákerestem, hogy a retteget MMR mit tartalmaz. Találtam egy elég butus blogot erről. Az anyuka háborgott, hogy a különböző súlyos szindrómák mellett a halál is szerepel a lehetséges mellékhatások között. Na most, ha a meghalást nem titkolja a gyógyszert gyártó cég, akkor miért pont az autizmust tagadná, ami nyilvánvalóan kevésbé súlyos. A blognak a paráztatás volt a célja, de engem pedig pont megnyugtatott Márti 2 hónap múlva esedékes MMR oltásával kapcsolatban.

Címkék: játék autizmus kérés fejlődés szociális viselkedészavar

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr581421900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marubi 2009.10.02. 09:42:49

@öngyújtó: Köszi, megfontolom! Gondoltam h az oltás-ügy beindítja a kommenteket.:)
süti beállítások módosítása