A wc program elég intenzív

 2010.06.02. 22:48

Igen, megint naív voltam és úgy képzeltem, hogy könnyű és laza lesz. Hát nem az, néha neki is sok a wc-re járkálás, ha nem pisil akár órákig 20 percenként kell menni, és volt egy kaki baleset, ami rémesen alakult. Az arány mostanában kb. 25 wc-n ülés, ebből 7-9 sikeres, és napi 2-4 baleset van (volt olyan nap is, hogy csak egy volt). Az látszik, hogyha wc-re kerül, akkor próbál pisilni, viszont azt nem látom, hogy a bepisilést elkerülné vagy bármennyire is zavarná őt. Azt persze nem büntetjük, de azért kellene jelezni valahogyan jobban, hogy ez most nem éppen jól alakult. Persze ráültetjük utána a wc-re, de általában nem jön ki semmi.

Lili mostanában sírós. Sokszor tök vidám, de ha elfárad, akkor vigasztalhatatlanul tud sírni. Néha a terapeuta elől hozzám menekül, hogy mentsük ki a helyzetből. Nehéz, mert egyfelől néha bejön, ha a terapeuta nyomja tovább a feladatokat, és régebben ilyenkor egy kis idő után belelendült. És közben nem is akarjuk megerősíteni azt a kommunikációt, hogy így kommunikáljon a bajairól. Másfelől viszont, a VB terápiás vonal azt mondja, hogyha általánosan elege van a terápiából, akkor legyen pairingesebb, játékosabb, több jutalom stb. Akkor most melyik az igaz? Vegyük játékosabbra vagy nyomjuk tovább, hogy ne gondolja azt, hogyha sír, akkor azt elfogadjuk, mint kommunikáció.

Jó, nyilván az a megoldás, hogy alapban, ha látjuk, hogy el van fáradva, akkor több pairing van és több jutalom, még mielőtt elkezd sírni, illetve adunk a kezébe valamilyen eszközt arra, hogy kommunikálja, hogy pihenni akar, és lehet, hogy érdemes lenne erre bevezetni valami előrejelzést vagy napirendet? Nem is tudom. Lehet, ha tudná, hogy időről időre pihenhet, nagymozgásos dolgok vannak, akkor jobban bírná a végéig? Erről azt hiszem egyeztetnem kell egy-két szakemberrel.

Édes dolga is van azért egy pár: több mamázás; ma például mondta, hogy mama a szobájából, én rohantam be (hogy megerősítsem ezt a szép kommnikációt), ő hátranézett, lejött az ablakból és ment a szekrényéhez, hogy háli. Ez már majdnem: "mama, kérem a hálit."

Címkék: játék kommunikáció fejlődés probléma szobatisztaság terapeuta pairing önellátás

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr302052228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása