Apró örömök és egy aggodalom

 2009.03.16. 22:41

Még múlt hétről. Lili odamegy Senna babához miután ivott a vízéből, és neki is próbál adni a szájába. Korábban csinálta húgával is, de azt hittem véletlen, főleg akkor tette ezt, amikor én szoptattam Mártit.

Ma, megkérdezem Lilit, csakúgy mellékesen, választ nem is várva: mit szeretnél csinálni most? Erre odarohan a hinta kép üres tépőzárához.

Ma, telefonálok, ő hosszan, provokatívan rámnéz, és bámul hosszan utána is.

Ma, amikor Lilit vacsiztatni készülök, és fent van apukám segíteni az esti "őrületben" (2 gyerek fürdetése, duplavacsi, duplaaltatás), mert P. külföldön.  Mondom apámnak, hogy majd akkor mossál kezet mielőtt megfürdetjük Mártit, az utána levő programra utalva, és Lili előrerohan a kádhoz, és kérdőn visszanéz, hogy akkor hol a babakád.Minden este nézi a babakádból kiömő víztartalmat, és újra feltöltődő kádat.

Egy hete tudjuk kb., hogy Lili szeret labdázni, hosszan, szépen céloz, és bárhová a labdáért megy. Előtte is voltak erre utaló jelek, de a célzás elég gyakran mellément korábban, mindegy volt, hogy nekem vagy a semminek dobja oda.Ha elkértem, inkább odahozta.

Golyó jele szinte segítség nélkül megy.

Kategorizáció kb. egyből ment: 4 piros tárgyat kell a kategóriájába (párjához) tenni: duplo, tüsi építő, építőkocka, hengeres forma.

Aggasztó, ha nagyon akar valamit, akkor hamarabb hisztizik, és veri a fejét kicsit a falba, ajtóba. Inkább, minthogy szóljon.

 

 

Címkék: kommunikáció fejlődés jel viselkedészavar szemkontaktus beszédértés

A bejegyzés trackback címe:

https://abaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr881006551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása